Kuracie nugetky sú ako McDonald’s: deti ich milujú a žiadajú viac

Krehké mäso v chrumkavom obale si obľúbili tisíce detí.

Najchutnejší recept na nugetky / pexels

Chrumkavé nugetky sú obľúbeným jedlom miliónov ľudí na celom svete. Kombinácia krehkého kuracieho mäsa a chutného pečiva sa stala klasikou rýchleho občerstvenia. Je to skvelá možnosť, ako nakŕmiť svoje dieťa. Ako priznávajú mnohí rodičia, aj vyberavé deti, ktoré nemajú rady mäso, sú fanúšikmi nugetiek od McDonald’s. Zopakovať si ich doma nebude ťažké.

Najchutnejšie kuracie nugetky – podrobný recept

Tieto výrobky veľmi pripomínajú rýchle občerstvenie. McDonald’s samozrejme neprezrádza recepty svojich špecialít. Kuchári však nezávisle od seba našli receptúru blízku originálu.

Pripravte si ingrediencie, ako napr:

  • Päťsto gramov kuracieho filé;
  • dve vajcia;
  • štyri polievkové lyžice múky;
  • stotridsať gramov strúhanky;
  • polievková lyžica sušeného mletého cesnaku;
  • štipka kurkumy;
  • štipka korenia;
  • tri polievkové lyžice sójovej omáčky;
  • dvesto mililitrov slnečnicového oleja.

Kuracie mäso opláchnite a nakrájajte pozdĺž vlákien na rovnaké, úhľadné kúsky. Marinujte ho 40 minút v sójovej omáčke – mäso tak získa svoju charakteristickú slanú chuť a šťavnatosť. Ak nemáte čas, môžete tento krok vynechať – filety len osoľte.

Zmiešajte strúhanku s cesnakom, kurkumou, korením a nasypte ju do hlbokej misy. Do ďalších dvoch misiek dajte preosiatu múku a rozšľahané vajcia. Marinované kuracie kúsky namočte najprv do vajíčka, potom do múky, opäť do vajíčka a do strúhanky. Každý kúsok hojne obalíme, aby sa kôrka prilepila k mäsu.

Potom sa kúsky môžu vyprážať alebo piecť. Ak chcete pripraviť nugetky ako v McDonalde, dajte variť slnečnicový olej a kúsky do neho ponorte na 2 – 3 minúty. Potom ich položte na obrúsok, do ktorého sa vstrebe prebytočný tuk. Jedlo podávajte horúce s omáčkou, zemiakmi alebo inou prílohou.

Prečítajte si tiež: „Kuracie mäso“ – „Kuracie mäso“ – „Kuracie mäso“:

Ak pečiete nugetky v rúre, položte ich na plech a pečte 20 minút pri teplote 200º. Nie je to klasická verzia, ale je oveľa zdravšia.

Užitočný tip: bryndzu si môžete pripraviť sami, ak máte mixér alebo mlynček na kávu. Sušený bochník jednoducho zomeľte na prášok.

Možno vás budú zaujímať aj novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život