Dezert „Anna Pavlova“ sa ukáže od prvej chvíle chutnejšie ako v reštaurácii: jednoduchý recept.

Takýto koláč môžete pripraviť, aj keď nemáte žiadne skúsenosti s cukrárstvom.

Anna Pavlova – koláč, ktorý zbožňuje takmer každý / depositphotos.com

Anna Pavlova je dezert, ktorý miluje mnoho žien. Jemné pusinky, maslový krém a citrónový tvaroh sa dokonale spájajú a vytvárajú neuveriteľnú symfóniu chutí. Ak ste sa vždy báli k receptu čo i len priblížiť, teraz sa ho už nemusíte báť – prezradíme vám, ako koláč upiecť od prvého momentu.

Predtým sme vám povedali, ako pripraviť kyjevský koláč.

Ako pripraviť dezert Anny Pavlovovej – technológia od šéfkuchára

Recept od Mary Berryovej používa všetky rovnaké ingrediencie ako klasická variácia, ale šéfkuchárka pridala svoju noanse – vínny ocot.

Ingrediencie:

  • 350 gramov práškového cukru;
  • šesť vaječných bielkov;
  • 1 lyžička škrobu;
  • 1 lyžička vínneho octu;
  • 600 ml dvojitej smotany;
  • 50 g práškového cukru;
  • bobule.

Vychladnuté bielky nalejte do studenej suchej misy a šľahajte mixérom do nadýchanej konzistencie, pričom postupne pridávajte práškový cukor, kým zmes nezačne hustnúť. V samostatnej miske zmiešajte škrob a ocot, potom ich pridajte k bielkom bez toho, aby ste prestali šľahať.

Od kvality vyšľahaných bielkov priamo závisí, aký dezert z Anny Pavlovovej vznikne – klasický recept hovorí, že hmota by nemala vytekať z misy. Ak sa zo šľahaných bielkov vykľula tekutina, znamená to, že sa do nádoby dostala voda alebo žĺtky. Všetko budete musieť vyhodiť a uvariť znova, takže buďte opatrní.

Na plech vyložený pergamenom na pečenie položte kruh na pečenie alebo formu na pečenie. Do formy vložte pusinky, zarovnajte ich a urobte do nich malý priehlbinu. Okamžite vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov, potom teplotu znížte na 140 stupňov a pečte jednu hodinu. Môžete sa orientovať podľa osobitostí vašej rúry – niekedy to trvá trochu dlhšie. Koláč by mal zostať biely, ale stvrdnúť. Keď sa tak stane, nechajte ho v rúre, kým úplne nevychladne, aspoň jednu hodinu, alebo lepšie – cez noc.

Prečítajte si tiež: Vychutnajte si koláč, ktorý sa vám podarilo upiecť:

Gratulujeme, máte takmer hotový dezert Anna Pavlova – recept na cesto ste už zvládli. Ďalej si pripravte krém vyšľahaním práškového cukru a smotany do zhustnutia. V prípade potreby môžete pridať vanilkovú pastu alebo vanilkový extrakt. Hotový krém dajte do jamky koláča, na vrch pridajte čerstvé bobuľové ovocie a lístky mäty. Pred podávaním dezert nakrájajte na porcie a posypte práškovým cukrom.

Mohli by vás tiež zaujímať novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život