Tieto elementárne chačapuri si nevyžadujú miesenie a vaľkanie cesta.
Rýchle khachapuri na panvici s tvarohom je hotové za 10 minút / koláž My, snímka obrazovky Instageam, YouTube
Gruzínske chačapuri je kombináciou nadýchaného kysnutého cesta a tvarohovej náplne. Mnohí naši občané si toto jedlo obľúbili, ale pripraviť ho nie je také jednoduché. Našťastie existuje jednoduchý recept na chačapuri na panvici, ktorý si nevyžaduje miesenie a čakanie na vykysnutie cesta. Stačí len zmiešať všetky produkty a vyprážať.
Jednoduché a rýchle khachapuri – recept so surovinami
Chuťovo sa tieto výrobky podobajú plochému chlebu so syrovou náplňou. Čím viac syra použijete, tým bude chuťovo výraznejší.
Ak chcete pripraviť khachapuri na panvici, pripravte si ingrediencie:
- Stopäťdesiat gramov múky;
 - dvesto mililitrov kefíru;
 - štipka jedlej sódy;
 - jedno vajce;
 - dvesto gramov syra suluguni;
 - polievková lyžica cukru;
 - štipka soli;
 - dvadsať gramov masla;
 - zväzok byliniek.
 
Budete tiež potrebovať široký tanier veľkosti panvice, aby ste mohli predmety ľahko obracať.
Kefír vyberte z chladničky vopred, aby mal izbovú teplotu. Zmiešajte ho s vajíčkom, cukrom, soľou a jedlou sódou. Pridáme nastrúhanú suluguni a múku. Pridajte aj nadrobno nasekané bylinky. Zmes vymiešajte do hladka.
Rozpáľte panvicu s trochou oleja. Keď je povrch veľmi horúci, rozvaľkajte cesto na placku hrubú asi 2 cm. Smažte na strednom ohni 5-7 minút z jednej strany. Potom chlieb položte na tanier, otočte ho a smažte ešte asi 3 minúty z druhej strany.
Prečítajte si tiež: „Chlebík s chlebom je veľmi chutný, pretože sa dá pripraviť aj na pečenie:
Lenivé khachapuri je najlepšie podávať horúce. Pre chrumkavú kôrku môžete ešte horúce potrieť maslom.
Navrhovaný recept na khachapuri možno spestriť pridaním mletého mäsa, húb, iných druhov syra do náplne. Khačapuri môžete pripraviť aj s tvarohom – nahraďte ním polovicu porcie suluguni.
Predtým sme vám povedali, ako pripraviť ďalšie gruzínske jedlo – polievku charcho s hovädzím mäsom a ryžou.

