Neuveriteľné kuracie „bomby“ s plnkou: kotlety sa k nej ani nepribližovali

Šťavnaté bomby z mletého mäsa s lahodnou náplňou sú oveľa chutnejšie ako obyčajné rezne.

Kuracie rezne – recept / depositphotos.com

Ak sú obyčajné kuracie rezne nudné, skúste si pripraviť šťavnaté „bomby“ s plnkou. Tento recept zmení vašu predstavu o kuracom mäse. Pokrm je zvonku chrumkavý a vnútri jemný, pričom sa v ňom „uzavrie“ všetka šťava. Je to ako mäsové jedlo a príloha v jednej pochúťke.

Kuracie rezne môžete pripraviť so syrom, ananásom, kukuricou, zeleninou a pod. Odporúčame pripraviť variant s hubami. Princíp je veľmi jednoduchý – náplň sa obalí v mletom mäse, potom sa výrobky opečú a upečú.

Kuracie rezne – recept s plnkou

V tejto variante sa do vnútra vloží plnka „julienne“, ktorá je dokonale skombinovaná s kuracím mäsom. Aby bol pokrm slávnostnejší, namiesto šampiňónov môžete použiť hríby alebo iné lesné huby.

Úplný zoznam ingrediencií na kuracie bomboniéry:

  • osemsto gramov mletého mäsa;
  • jedna cibuľa;
  • štyristo gramov húb;
  • stopäťdesiat gramov syra;
  • strúčik cesnaku;
  • Stopäťdesiat gramov smotany alebo kyslej smotany;
  • lyžica masla;
  • lyžica slnečnicového oleja;
  • balíček strúhanky;
  • soľ, korenie, sušené bylinky.

Budete tiež potrebovať potravinársku fóliu a rúru.

Cibuľu nakrájajte na polkruhy, šampiňóny na plátky, cesnak nasekajte. Na panvici zmiešajte oba druhy oleja. Cibuľu opekajte niekoľko minút, potom pridajte huby, cesnak a korenie podľa chuti. Smažte ešte asi 5 minút. Prilejeme smotanu, dusíme ďalších 5 minút a vypneme oheň. Syr nastrúhajte osobitne.

Na prípravu šťavnatých kuracích rezňov sa odporúča pripraviť mleté mäso zo stehna. Pridáme doň soľ, korenie a bylinky. Rozdeľte na 10 častí. Každú z nich položte na potravinovú fóliu. Prstami vytvorte tenkú placku. Do stredu položte hubovú náplň a posypte syrom. Potom potravinovú fóliu zrolujte do gule a vytvorte mleté bomby tak, aby plnka zostala vo vnútri.

Prečítajte si tiež: Vydláždite si hlavu, aby ste sa dostali do mrazničky:

Kuracie rezne namočte do strúhanky. Strúhanku si môžete pripraviť sami utlačením starého chleba v mixéri alebo mlynčeku na kávu.

Obalené guľky položte na plech vyložený pergamenom. Kuracie rezne pečieme v rúre 25 minút pri teplote 180°. Odporúčame podávať so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.

Mohli by vás tiež zaujímať novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život