Vzdušný tvarohový koláč bez pečenia, múky, masla a cukru: nádherný recept z kuchárskej knihy

Tento obľúbený dezert si môžete pripraviť aj bez zapnutia rúry.

Tento cheesecake zvládne každý / pexels.com

Ženy, ktoré zvyknú doma pripravovať sladkosti, vedia, že cheesecake sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi – nielen v rúre, ale aj na vodnom kúpeli, klasicky alebo na bobuliach. Naučte sa pripraviť cheesecake bez pečenia podľa receptu šéfkuchára.

Ako pripraviť cheesecake – časom overený recept

Kirbie Cravings sa delí o jedinečný spôsob a hovorí, ako pripraviť cheesecake s tvarohom tak, aby bol mäkký a vzdušný. Jennifer Lee, autorka mnohých kuchárskych kníh, je presvedčená, že na prípravu lahodného a chutného dezertu stačia len tri ingrediencie.

Ingrediencie: 1:

  • 170 g tvarohu 5% alebo 9%;
  • štyri vajcia;
  • biela čokoláda.

Tvarohový koláč z tvarohu bez pečenia môžete podľa autorky receptu pripraviť naraz a dlho skladovať – po čase zostane stále rovnako chutný. Najprv je potrebné spojiť tvaroh a žĺtky v jednej nádobe a vyšľahať mixérom na homogénnu konzistenciu. Potom rozpustite bielu čokoládu a vmiešajte ju do tvarohovej hmoty. Zároveň si pripravte hlbokú suchú misu, bielky vyšľahajte mixérom na tuhé špičky a opatrne ich vmiešajte do cesta.

Pripravte si vodný kúpeľ, postavte naň formu na pečenie a vylejte vzniknutú zmes. Takto pripravený tvarohový koláč pečieme 45 minút a potom ho vložíme do studenej rúry bez zapnutia na ďalších 45 minút. Potom ho ihneď presuňte do chladničky, aby dezert stuhol.

Jennifer Lee upozorňuje, že vodný kúpeľ by nemal byť príliš hlboký, inak bude cheesecake hustý. Dezert by ste tiež nemali v rúre príliš držať, pretože ak predĺžite čas, sladkosť sa môže „usadiť“. Napriek tomu kuchárka ubezpečuje, že takýto koláč sa môže skladovať v chladničke niekoľko dní a nestratí nič na chuti. Pred podávaním ho možno posypať strúhanou čokoládou alebo práškovým cukrom.

Mohli by vás zaujímať aj novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život