Jedno pečenie pre celú rodinu: recept na lenivý koláč

Cesto v tomto recepte je jednoduché na prípravu a náplň môže byť akákoľvek.

Najchutnejší zálivový koláč s kapustou na kefíre sa ukáže už od prvej chvíle / koláž My, snímka obrazovky TikTok

Jedným z najjednoduchších druhov pečenia je vavrínový koláč. Cesto na tento pokrm pripravíte za pár minút – stačí ingrediencie premiešať vidličkou. Potom sa zmes naleje na náplň a upečie v rúre. Recept je jednoduchý a zároveň dômyselný. Jeden takýto výrobok stačí na nasýtenie celej rodiny.

Už skôr sme písali aj o tom, ako pripraviť lenivé beľaše bez miesenia cesta a formovania.

Bajša s kapustou na kefíre

Blogerka cook_julija_simonchuk sa podelila o svoj recept na TikToku. Podľa kuchárky môže byť náplňou čokoľvek – mäso, ryba, syr, zelenina alebo aj niečo sladké. Na videu je zobrazený zátokový koláč s kapustou.

Prísady na náplň sú tieto:

  • pol hlávky kapusty;
  • jedna cibuľa;
  • jedna mrkva;
  • tri polievkové lyžice oleja;
  • soľ, korenie, korenie podľa chuti.

Výrobky na cesto:

  • tristo mililitrov kefíru;
  • tri vajcia;
  • dvesto gramov múky;
  • štyri polievkové lyžice masla;
  • štipka sódy bikarbóny;
  • štipka soli;
  • sezamové semienka na ozdobu.

Na náplň nakrájajte cibuľu nadrobno a mrkvu nastrúhajte. Na rozpálenej panvici s olejom opečte zeleninu dozlatista (asi 5 minút). Kapustu nakrájajte nadrobno a pridajte do panvice. Osolíme, okoreníme a na miernom ohni dusíme, kým nie je takmer uvarená (asi 20 minút).

Na cesto zmiešame vo veľkej mise všetky ingrediencie: kefír, vajcia, soľ, olej. Aby bola náplň koláča na kefír sypká, nezabudnite pridať sódu bikarbónu. Prilejte múku a šľahajte metličkou tak, aby v nej neboli hrudky.

Prečítajte si tiež: Vymieňanie koláča na cesto:

Zapnite rúru a predhrejte ju na 180°. Formu na pečenie vyložte pergamenom. Vylejte polovicu cesta. Naň rozotrite kapustovú náplň. Potom navrstvíme zvyšok cesta a posypeme sezamovými semienkami.

Koláč s náplňou na kefír s kapustou pečieme asi 30 minút. Pripravenosť môžeme skontrolovať podľa zlatistej kôrky a suchého špáradla. Ak na náplň beriete mäso alebo ryby, mali by byť pridané už hotové.

Možno vás zaujmú aj novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život